ANAK SULUNG VS ANAK BONGSU



Assalamualaikum
cer korang baca ayat bawah nie ek..adakah nie AUTA or FAKTA.????


Seboleh-bolehnya, jangan cari calon isteri ANAK BONGSU.

1- Anak bongsu ni kebanyakkannya manja. So, jngn expect raya pertama kat rumah emak sendiri bro.
2- Anak perempuan bongsu, kebanyakkannya masyarakat kita akan buat PERKAHWINAN tutup buku yg grand gempak kaw2 sebb = anak bongsu.
3- Wang hantaran anak bongsu kebiasaannya lebih tinggi dari akak2 beliau.
4- Anak bongsu dikatakan tidak pandai berdikari.

Jangan pilih anak LELAKI SULUNG sebagai suami, jika isteri taknak makan hati :

1- Anak lelaki sulung akan lebihkan mak dia dulu.
2- Anak lelaki sulung akan jaga adik2 dia dulu.
3- Anak lelaki sulung akan beli barang impian dia dulu
4- Anak lelaki sulung akan bagi penampar ja kalau tak dengar kata....


Aku sebagai anak bongsu pun sebenarnya tak tahu nak cakap apa setelah kenyataan diatas memang BENAR..hehe....
TAPI KALAU JODOH TAK KEMANA KAN????

Lelaki yang betul betul menyintai perempuan tu, dia takkan pernah penat pun melayan kerenah gadis idaman dia tu. Yang penting bahagia je .

mesti jadi macam nie,so sweet







Bila GaduH bertAmbaH-TamBah swEEt



SULUNG-BONGSU

Kombinasi paling serasi. Si sulung dapat mengajarkan pasangannya, untuk bertindak lebih teratur dan dewasa, terutama saat menghadapi masalah serius. Sementara, si bongsu dapat seimbangkan sikap serius si sulung dengan mengajaknya bersantai atau sekadar duduk sambil berkhayal mengenai masa depan.

7 comments:

  1. saya anak no 3...boleh laa..haha..dan saya x kisah awk ank bongsu..ckup bulan saya masok minang ye..hahahahahahaha

    ReplyDelete
  2. hahaha~min2 manja betoi nu...awat mai minang ckup bulan tu??baru dapat bonus ke cik abg wei heheh...senget la ang ahha

    ReplyDelete
  3. hehe..manja tu yang syok...sweet je umah tangga t..haha...haa laa..dpt bonus trus aku pi..hahaha

    ReplyDelete
  4. haha..lawak la nk golek2 rasa...ok2 aku tgu nu...kalau mai time bonus kena up ckit la nu..duit blanja tu hehe..

    ReplyDelete
  5. amboi, sampai golek ye..jgn lebih2 t x lawa xjadi lak t..haha..ok lah, up laa, i sanggup..hahahahaha

    ReplyDelete
  6. hahahha...mcm tu leh tmbh lagi nu hantaran hahha..

    ReplyDelete